Шоколадово суфле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г горчиво-сладък шоколад, натрошен
1 ч неосолено масло
9 яйца, разделени
3/4 ч гранулирана захар
Неподсладено какао на прах; за поръсване
Пудра захар; за поръсване
Загрейте фурната до 150ºС.
Сложете пергаментова хартия на дъното на 23 см кръгла форма с отделящи се стени. Намажете и набрашнете леко хартията. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбърква се до смесване; отстранете от котлона и оставете да се охлади. В купа смесете жълтъците с всичката захар без една чаена лъжичка и разбийте на висока скорост, докато сместа побелее и образува лента, когато бъркалките се вдигнат от купата. В отделна купа смесете белтъците със запазената чаена лъжичка захар. Разбийте, докато белтъците образуват меки върхове. Смесете една трета от сместа с шоколад в купа с една трета от сместа с жълтъци. Смесете с една трета от белтъците. Повторете още два пъти, така че всички съставки да се смесят хубаво. Изсипете сместа в подготвената тава. Печете 30 минути. Не печете прекалено дълго - в средата трябва да е меко. Оставете тортата да се охлади на стайна температура в продължение на 3 часа; не сваляйте стените на съда прекалено рано или тортата ще се разпадне. Свалете стените на тавата и поръсете тортата с какао, след това с пудра захар и след това отново с какао и захар. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Преди сервиране, оставете тортата се затопли до стайна температура. Поръсете отново с какао и пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ