Регистрация

Шоколадово-сметанов пай

Автор:
надежда
|
Дата:
01 Nov
|
Видяна:
675
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

2 пакета инстантен шоколадов пудинг

450 мл сметана за разбиване

1 ч.л. ванилов екстракт

3 с.л. пудра захар

шоколадови пръчици

 

Пригответе шоколадовия пудинг според указанията на опаковката, като увеличите количеството на царевичното нишесте на около 4 1/2 с.л. на партида. Охладете много добре. Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията, докато се сгъсти. Вземете 1/2 от сметаната и се добавят към шоколадовия пудинг. Разбърква се, докато цялото количество сметана е добре абсорбирано. Напълнете блата със сметановата смес. Сложете останалата бита сметана в сладкарски пош и декорирайте горната част на пая. Поръсете с шоколадови пръчици отгоре като гарнитура. Покрийте пая и сложете в хладилника за 2-3 часа, за да може царевичното нишесте да стегне.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта