Шоколадово-орехови сладки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч брашно
1/4 ч захар
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. смляна канела
1/2 ч масло, със стайна температура
1 ч орехи, нарязани
За заливката:
1/4 ч маргарин
30 г полусладък шоколад, натрошен
3 яйца
1 1/4 ч кафява захар
1 ч.л. ванилия
Пудра захар
В голяма купа, смесете с миксер брашното, захарта, бакпулвера, канелата и маслото, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете орехите. Изсипете в намаслена правоъгълна тавичка. Печете на 180С в продължение на 10 минути или до златисто. Междувременно, в малка тенджера, смесете маслото и шоколада. Варете на слаб огън, докато шоколадът се разтопи. Отстранете от огъня. Добавете яйцата, кафявата захар и ванилията. Разбийте до смесване. Изсипете сместа в приготвения блат. Върнете във фурната. Пече се около 20 минути или докато стегне отгоре. Охлажда се. Поръсете с пудра захар. Нарежете на правоъгълници.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ