Регистрация

Шоколадово-бананов сладкиш

Автор:
Milikin
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

115 г масло или маргарин

1 1/2 ч захар

2 големи банана, зрели, обелени; намачкани на каша

1/2 ч какао на прах

1 ч.л. ванилов екстракт

4 яйца

2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/2 ч заквасена сметана

Пудра захар

За шоколадовия пълнеж:

4 с.л. масло, разтопено и охладено

1/2 ч кафява захар

1/2 чаша брашно 170 г полусладък шоколад, натрошен

1/2 ч натрошени орехи

1/2 ч.л. смлян бахар

 

Загрейте фурната до 180ºС. В голяма купа разбийте заедно маслото и захарта с електрически миксер на средна скорост, докато са добре смесени, за 1 - 2 минути. С миксер на ниска скорост, разбийте бананите, какаото и ванилията, докато са добре смесени. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате на умерена скорост и много добре след всяко. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в купа. Разбийте с шоколадовата смес последователно със заквасената сметана само до смесване. Разстелете една трета от тестото равномерно в добре намазана форма за кекс. Покрийте с половината пълнеж. Внимателно разпределете половината от оставащото тесто над пълнежа. Покрийте с останалия пълнеж, след това останалото тесто, като го разпределите равномерно. Печете 50 - 55 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да изстине в съда за 15 минути, след това извадете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Поръсете с пресята пудра захар. За шоколадовия пълнеж: В средно голяма купа смесете маслото, кафявата захар, брашното, парченцата шоколад, орехите и бахара. Разбърква се, докато се смесят много добре.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта