Регистрация

Шведски пържоли

Автор:
gabi
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
797
Оцени рецептата

1/4 чаена чаша олио

2 скилидки чесън – счукан или чесън на прах - на вкус

1 глава лук - нарязан на парчета

1 зелена чушка - нарязана на парчета

113 г гъби - нарязани на парчета

1/2 чаша брашно - подправено със сол и черен пипер

2.3 кг телешки пържоли, около 4 см дебелина

1/2 чаена лъжичка босилек

1/2 чаена лъжичка мащерка

2 чаши доматено пюре

1 чаена чаша нарязани домати - обелени и почистени от семената

 

Изтънете пържолите с чукче за месо. Сгорещете маслото в голям тиган и сотирайте чесъна, лука, зелената чушка и гъбите, докато омекнат.

Набрашнете месото. Запържете го в маслото със зеленчуците. Добавете подправките, доматеното пюре и доматите.

Покрийте и оставете да къкри за 1 +1 / 2 час на слаб огън. Добавете малко количество вода, колкото е необходимо, за да къкри. Сосът трябва да е гъст. Сервира се с картофено пюре и нарязан зелен фасул.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта