Регистрация

Чийзкейк с лимон

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
762
Оцени рецептата

За блата:

1 ч натрошени бисквити

3 с.л. захар

3 с.л. маргарин, разтопен

За плънката:

3 пакета от 225 г крема сирене, меко

1 ч захар

3 с.л. брашно

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. настъргана лимонова кора

1/2 ч.л. ванилия

4 яйца (1 разделено)

За топинга:

3/4 ч захар

2 с.л. царевично нишесте

1/2 ч студена вода

1/4 ч лимонов сок

 

За блата: Смесете натрошените бисквити, захарта и маргарина; натиснете сместа по дъното на кръгла разглабяща се форма за торта. Печете в продължение на 10 минути на 160С. За плънката: Смесете крема сиренето, захарта, брашното, сока, кората и ванилията, като разбивате на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете 3 яйца, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Разбийте с останалия яйчен белтък; заделете жълтъка за глазура. Изсипете сместа в приготвения блат. Печете в продължение на 10 минути на 225С. Намалете температурата на фурната до 125С; продължете да печете още 30 минути. Когато се охлади, разглобете формичката. За топинга: Смесете захарта и царевичното нишесте в тенджера, добавете водата и сока. Варете, като се разбърква непрекъснато, докато се избистри и се сгъсти. Разбийте запазения яйчен жълтък в малка купа. Добавете малко количество горещата смес при жълтъка. Върнете сместа в тенджерата; гответе три минути, като се разбърква непрекъснато. Охладете леко. Изсипете върху чийзкейка и оставете в хладилника. Украсете с филийки лимон и лайм и прясна мента, ако желаете.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта