Регистрация

Чийзкейк с боровинков сос

Автор:
трайкова
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
434
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени кокосови бисквитки

6 с.л. масло - разтопено

За пълнежа:

1 ч захар, разделена

2 пакета неовкусен желатин

1/4 ч.л. сол

4 яйца, разделени

1 1/2 ч млечен яйчен пунш

450 г крема сирене, меко

1 с.л. настъргана портокалова кора

1 ч.л. ванилия

1/2 ч.л. винен камък

1 ч сметана за разбиване

450 г желиран боровинков сос

 

На блата:

Загрейте фурната до 180ºС.

Смесете натрошените бисквити и маслото. Притиснете по дъното и стените на разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Пече се в продължение на 8 - 10 минути или до златисто. Охлажда се напълно.

За пълнежа: Смесете 1/2 чаена чаша захар, желатина и солта в тенджера. Разбийте жълтъците леко и и комбинирайте с яйчения пунш; постепенно се прибавят в желатиновата смес. Гответе на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато желатинът се разтвори. Не оставяйте да заври. Свалете от огъня и охладете леко. Разбийте крема сиренето, корите от портокал и ванилията до пухкав крем. Добавете желатиновата смес и разбъркайте, докато са добре смесени. Оставете в хладилника, докато се сгъсти. Разбийте белтъците с винения камък на пяна. Постепенно разбийте с останалата 1/2 ч захар на сняг. Разбийте сметаната, докато се оформят твърди връхчета. Внимателно обединете белтъците със сметаната. Пюрирайте соса от червени боровинки в кухненски робот или пасатор, докато сместа е гладка. Изсипете 1/3 от сместа с крема сирене в блата. Покрийте с 1/3 от боровинковото пюре. Разбъркайте сместа с червени боровинки със сместа с крема сирене с помощта на шпатула. Повторете слоевете два пъти. Охладете за няколко часа или за през нощта. За да поднесете, сложете тортата в чиния за сервиране. Разхлабете страните на тортата с помощта на шпатула. Внимателно свалете стените на съда. Оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта