Регистрация

Чийзкейк от сладки картофи

Автор:
desislavva
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
805
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени бисквити

1/4 ч гранулирана захар

1/3 ч масло или маргарин, разтопен

За чийзкейка:

3 пакета по 85 г крема сирене, меко

1 ч захар

1/4 ч кафява захар

1 3/4 ч сладки картофи, намачкани на пюре

2 яйца

2/3 ч сгъстено мляко

2 с.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. смляна канела

1/8 ч.л. смляно индийско орехче

За топинга:

2 ч заквасена сметана, със стайна температура

1/3 ч гранулирана захар

1 ч.л. ванилов екстракт

 

За блата: Смесете трохите, захарта и маслото в купа. Натиснете сместа по дъното на кръгла разглабяща се форма за торта. Пече се на 180 градуса в продължение на 6 до 8 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади. За чийзкейка: Разбийте крема сиренето, захарта и кафявата захар в голяма купа. Разбийте пюрето от сладки картофи, яйцата и млякото. Добавете царевичното нишесте, канелата и индийското орехче. Разбийте добре сместа. Изсипете в блата. Пече се на 180 градуса във фурната за 55 - 60 минути или до готовност. За топинга: Смесете заквасената сметана, захарта и ванилията. Намажете топлия чийзкейк. Върнете във фурната и печете 5 минути. Охлажда се върху решетка. Разглобете формичката и оставете сладкиша в хладилника за няколко часа или за през нощта.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта