Чийзкейк от сладки картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч натрошени бисквити
1/4 ч гранулирана захар
1/3 ч масло или маргарин, разтопен
За чийзкейка:
3 пакета по 85 г крема сирене, меко
1 ч захар
1/4 ч кафява захар
1 3/4 ч сладки картофи, намачкани на пюре
2 яйца
2/3 ч сгъстено мляко
2 с.л. царевично нишесте
1/4 ч.л. смляна канела
1/8 ч.л. смляно индийско орехче
За топинга:
2 ч заквасена сметана, със стайна температура
1/3 ч гранулирана захар
1 ч.л. ванилов екстракт
За блата: Смесете трохите, захарта и маслото в купа. Натиснете сместа по дъното на кръгла разглабяща се форма за торта. Пече се на 180 градуса в продължение на 6 до 8 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади. За чийзкейка: Разбийте крема сиренето, захарта и кафявата захар в голяма купа. Разбийте пюрето от сладки картофи, яйцата и млякото. Добавете царевичното нишесте, канелата и индийското орехче. Разбийте добре сместа. Изсипете в блата. Пече се на 180 градуса във фурната за 55 - 60 минути или до готовност. За топинга: Смесете заквасената сметана, захарта и ванилията. Намажете топлия чийзкейк. Върнете във фурната и печете 5 минути. Охлажда се върху решетка. Разглобете формичката и оставете сладкиша в хладилника за няколко часа или за през нощта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ