Регистрация

Царевица по китайски

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
576
Оцени рецептата

1 консерва царевица с червени и зелени чушки, отцедена

1 консерва сладка царевица

2 с.л. фъстъчено олио

1 ч.л. сусамово олио

1 голяма скилидка чесън – счукан

1 ч.л. пресен корен джинджифил - настърган

680 г зеленчуци - нарязани

1/2 ч бульон или топла вода

1 с.л. сос от стриди

2 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. мононатриев глутамат – незадължително

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. студена вода

 

Сгорещете олиото в тиган с чесъна и джинджифила, добавете зеленчуците и се запържва, като се разбърква, за 2 минути. Добавете гореща вода или бульон, сосовете, солта и мононатриевия глутамат; смесват се заедно. Покрийте и оставете да къкри в продължение на 4 минути. Избутайте зеленчуците в едната част на тиган, добавете царевичното нишесте, смесено със студена вода и се разбърква до сгъстяване. Разбъркайте зеленчуците в соса и сервирайте веднага с варен ориз.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта