Регистрация

Хляб с тиква и орехи

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
680
Оцени рецептата

1 ч накълцан лук

1/2 ч наситнена зелена чушка

1 ч ситно нарязана на кубчета прясна тиква

1/4 ч пилешки бульон

1 ч варен дългозърнест ориз - (бял или кафяв)

6 с.л. галета

56 г орехи, ситно нарязани

1 яйце, разбито

2 с.л. нарязан ситно магданоз

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. сухи листа градински чай

1/4 с.л. пипер

20 г настърган пармезан

1 1/2 ч задушени домати

 

Загрейте фурната до 190°С. Напръскайте голям незалепващ тиган с незалепващ готварски спрей. Запържете лука и чушките на умерен огън, като разбърквате често, докато лукът стане бледо-златист, около 5 минути. Добавете тиквата и бульона, покрийте и варете на слаб огън, докато тиквата омекне, около 7 минути. Отстранете от огъня; добавете ориза, галетата, орехите, яйцата, магданоза, солта, градинския чай и черния пипер и разбъркайте добре. Напръскайте тавичка със спрей за готвене. Сложете плътно оризовата смес, поръсете с пармезан и печете 25 минути. Пуснете грила на фурната за 1-2 минути, докато леко покафенее отгоре.

Междувременно, в малка тенджера, оставете задушените домати да заврат на силен огън, като разбърквате често. Варете открити, докато сосът се редуцира до 1 чаша. Сервирайте просто така или пюрирайте в блендер или кухненски робот.

Поднесете хляба със соса отстрани.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта