Регистрация

Хлебен пудинг с бял хляб

Автор:
marto
|
Дата:
21 Apr
|
Видяна:
515
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

225 г бял хляб, твърд 

1/2 ч стафиди 

1 ч захар 

1 с.л. царевично нишесте 

1 ч.л. смляна канела 

1/2 ч.л. сол 

1/4 ч.л. смляно индийско орехче 

8 големи яйца 

6 ч мляко 

1 с.л. ванилия 

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Препечете хляба до златисто. Охлажда се. Покрийте стафидите с гореща вода и се накисват. Смесете захарта, царевичното нишесте, канелата, солта и индийското орехче. Разбийте яйцата след това постепенно разбийте със захарната смес. Смесете захарната смес, млякото и ванилията. Подредете препечения хляб в правоъгълна стъклена тавичка. Изсипете сместа равномерно върху хляба. Отцедете стафидите и ги поръсете отгоре. Печете 50 минути, докато е златисто отгоре и в центъра е стегнал. Охладете за поне 10 мин.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта