Регистрация

Хапки от кайма с пъдпъдъчи яйца

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
07 Jul
|
Видяна:
870
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г кайма смес

1 глава лук

1/2 китка магданоз (само листата)

1 опаковка (12 броя) пъдпъдъчи яйца

сол и пипер на вкус

галета

растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата хубаво. Обелете.

2. Каймата смесете с наситнените лук и магданоз и овкусете със сол и пипер.

3. Взимайте с мокри ръце от каймата, разстилайте в дланта си и поставяйте по яйчице вътре. Загръщайте докато се получи стегнато топче.

4. Овалвайте в галета и пържете в сгорещено на умерен огън олио докато кюфтенцето хване златиста коричка от всички страни.

5. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. По желание поднесете със сос за потапяне - чеснов, млечен, майонеза, барбекю, кетчуп.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта