Регистрация

Фусили със зеленчуци

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
1136
Оцени рецептата

3 с.л. зехтин

1 с.л. лимонов сок

4 с.л. настърган пармезан

225 г тиквички, нарязани на тънки филийки

1/4 ч бульон

225 г зрели домата, нарязани или

1 1/4 ч консервирани домати

1/3 ч наситнен пресен магданоз

1/4 ч нарязан пресен босилек или

2 ч.л. сушен

2 скилидки чесън, счукан

2 средно големи лука шалот, нарязани фино

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. сол

225 г паста фусили

 

Сложете 2 с.л. зехтин в малка чиния и 3 ч.л. пармезан друга. Потопете едната страна на всяко парче тиквички в зехтин, след това в пармезан. Подредете в тавичка със сиренето нагоре. Смесете доматите, магданоза, босилека, шалота, чесъна, ригана, солта и останалия зехтин в купа. Загрейте грила. Сварете пастата до степен ал денте. Изплакнете обилно със студена вода. Отцедете. Добавете при доматената смес. Прибавете 1/4 ч пилешки бульон и лимоновия сок. Изпечете тиквичките до златисто - около 3 мин. Прибавете ги при пастата и разбъркайте. Украсете с листа босилек. Поръсете с останалото сирене. Сервира се със стайна температура.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта