Филе от сом с пикантен сос с ягоди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г филе от сом
сол
Черен пипер
56 г лют сос
1 1/2 ч сладко от ягоди
1/2 ч червен винен или ягодов оцет
1 с.л. соев сос
1/4 ч готов сос за морски дарове
1 скилидка чесън, счукан
2 ч.л. хрян
3/4 ч царевично брашно
3/4 ч брашно
1/2 ч шафраново масло
Пресни ягоди, стръкчета магданоз – по желание за гарниране
Поставете филетата в голяма плитка чиния. Овкусете рибата със сол, черен пипер и лют сос, черен пипер, покрийте и се съхранява в хладилник 1 час. В малка тенджера, комбинирайте сладкото, оцета, соевия сос, соса с морски дарове, чесъна и хряна; оставете да къкри на слаб огън, като периодично се разбърква, докато се подготвя сомът. Смесете брашното и царевичното брашно в плитка купа. Отцедете и оваляйте сома в сместа с царевично брашно, като покриете от всички страни. Сгорещете масло в тиган на средно-силен огън и запържете леко сома до зачервяване и от двете страни. Отцедете и дръжте на топло. Изсипете 1/4 чаша сос върху всяка чиния за сервиране и покрийте с филетата сом. Украсете с нарязани ягоди и магданоз, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ