Регистрация

Фетучини с пушена сьомга, водка и копър

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
13 Feb
|
Видяна:
888
Оцени рецептата

1/4 ч масло

1 1/2 ч сметана за разбиване

2 с.л. водка, по желание

225 г пушена сьомга, нарязана на кубчета

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

2 с.л. пресен копър, нарязан

340 г фетучини

1/2 ч настърган пармезан

 

1. Разтопете маслото внимателно в голям дълбок тиган. Добавете сметаната. Оставете да заври. Добавете водката. Намалете огъня и варете на слаб за 3-4 минути, докато леко се сгъсти.

2. Добавете пушената сьомга, солта, черния пипер и копъра. Отстранете от огъня.

Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода до омекване.

4. Отцедете много добре. Сложете отцедената паста в тенджерата с горещия сос. Разклатете съда леко, така че сосът да покрие пастата.

5. Поръсете със сирене, ако желаете. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта