Фетучини с пармезан, пиле и грах
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,2 кг обезкостени пилешки гърди без кожа
1 1/2 ч пилешки бульон
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
1 ч нискомаслено прясно мляко или сметана
1/3 ч настърган пармезан
Чесън на прах на вкус
1 щипка сол
Прясно смлян черен пипер на вкус
425 г консервиран грах
1/2 ч пресни листа босилек, нарязан
450 г фетучини - сварени ал денте
Поставете пилешкото в огнеупорен съд и добавете 1/2 чаша пилешки бульон. Печете на 180С в продължение на около 10 минути от всяка страна. Заделете пилешкия бульон и нарежете гърдите на средно големи филийки. Оставете да изстине. В друга тенджера разтопете маслото и добавете брашното и разбъркайте. Без да спирате да разбърквате енергично с бъркалка за яйца, добавете нискомасленото прясно мляко или сметаната. Добавете една чаша пилешки бульон и след това добавете заделения бульон от вареното пилешко. Добавете пармезана, чесъна на прах, черния пипер, граха, босилека и пилешкото. Оставете на слаб огън, докато пилето се свари. Изсипете соса върху фетучините. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ