Регистрация

Фетучини с пармезан, пиле и грах

Автор:
roni
|
Дата:
23 Oct
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

1,2 кг обезкостени пилешки гърди без кожа

1 1/2 ч пилешки бульон

3 с.л. масло

3 с.л. брашно

1 ч нискомаслено прясно мляко или сметана

1/3 ч настърган пармезан

Чесън на прах на вкус

1 щипка сол

Прясно смлян черен пипер на вкус

425 г консервиран грах

1/2 ч пресни листа босилек, нарязан

450 г фетучини - сварени ал денте

 

Поставете пилешкото в огнеупорен съд и добавете 1/2 чаша пилешки бульон. Печете на 180С в продължение на около 10 минути от всяка страна. Заделете пилешкия бульон и нарежете гърдите на средно големи филийки. Оставете да изстине. В друга тенджера разтопете маслото и добавете брашното и разбъркайте. Без да спирате да разбърквате енергично с бъркалка за яйца, добавете нискомасленото прясно мляко или сметаната. Добавете една чаша пилешки бульон и след това добавете заделения бульон от вареното пилешко. Добавете пармезана, чесъна на прах, черния пипер, граха, босилека и пилешкото. Оставете на слаб огън, докато пилето се свари. Изсипете соса върху фетучините. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта