Фарфале с тиквички, жълта тиква и мента
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г фарфале (паста папийонки)
1 супена лъжица студено пресован зехтин или безсолно масло
1 лук, нарязан на тънки филийки
1/2 скилидка чесън - ситно нарязан
2 малки тиквички – почистени, много тънко нарязани
1 малка жълта тиква - почистена, много тънко нарязана
1/4 чаша нарязани листа пресен босилек
1 супена лъжица смлени пресни ментови листа
1 супена лъжица настърган пармезан + допълнително за поръсване
Сварете пастата в много вряща, подсолена вода, като се разбърква от време на време, до степен ал денте, 10 до 12 минути. Преди да се отцеди, заделете 1/2 чаша от врящата вода. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган на умерен огън. Добавете лука и чесъна; гответе, като се разбърква, за 2 минути. Добавете тиквичките и жълтата тиква и гответе, като се разбърква, на средно-слаб огън, докато леко омекнат, около 3 минути. Разбъркайте пастата със сместа с тиквички и прибавете босилека, ментата, заделения бульон и 1 супена лъжица от сиренето. Сложете в чинии и поднесете, леко поръсено с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ