Туршия от печурки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч вода
2 с.л. сол
900 г гъби, малки, печурки
За маринатата:
1 1/4 ч оцет, бял
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
За маринатата: Сварете оцета, пипера и дафиновите листа в малка тенджера, покрити за 10 минути над средно-слаб огън. Оставете да заври на умерен огън. В средно голяма тенджера смесете водата и солта; оставете да заври. Добавете гъбите. Покрийте плътно и оставете да къкри на слаб огън 10 минути. Прецедете гъбите; изхвърлете течността. Оставете да изстине. Подредете равни количества гъби в буркани за консервиране. Налейте врящата марината върху гъбите, така че да ги покрие. Поставете капачки на бурканите и затворете плътно. Оставете да се охлади на стайна температура; приберете в хладилника. Сервира се охладено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ