Регистрация

Тортия с пикантно телешко и портокал

Автор:
yordanka
|
Дата:
30 May
|
Видяна:
845
Оцени рецептата

450 г телешко, нарязано на тънки ленти

1 ч портокалов мармалад

1/2 ч пикантна салца

1 ч.л. настърган джинджифил

8 брашнени тортили, с диаметър 23 см

1/2 ч нарязани бадеми

2 ч нарязан пресен спанак

1 ч гъби, нарязани

1/2 ч наситнен зелен лук

 

Разделете месото на осем равни части; покрийте и се оставя настрана. Смесете мармалада, салцата и джинджифила в малка тенджера. Гответе и разбърквайте на слаб огън, докато сместа се сгъсти. Подгответе тортилите според указанията на опаковката. Намажете около 1 супена лъжица от сместа с мармалад върху едната страна на всяка тортия; поръсва се с бадеми. Покрийте с месото, спанака, гъбите и зеления лук, раздели по равно и навийте на руло. Подредете рулата в правоъгълна тава и покрийте плътно с алуминиево фолио. Печете на 180 градуса за 15 минути или докато се сгорещи. Поднесете с останалата смес с мармалад.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта