Регистрация

Тортелини с цикория и козе сирене

Автор:
marcheva
|
Дата:
14 Feb
|
Видяна:
816
Оцени рецептата

3 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан на много тънки филийки

2 глави цикория, нарязана на 1 см парчета

1 пакет тортелини с козе сирене

2 с.л. салца

1/2 ч пармезан

 

Загрейте фурната до 210С. Сложете 6 литра вода да заври и се добавят 2 супени лъжици сол. Загрейте олиото в тиган и когато запуши, добавете лука. Запържете лука до омекване, но без да покафенява - около 1-2 мин. Добавете цикорията и гответе, докато омекне и е леко сива на цвят, за около 5 до 6 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Междувременно, капнете тортелините във вряща вода и варете, докато омекнат. Отцедете сложете в голяма купа. Добавете охладената смес с цикория, салцата и половината настъргано сирене. Разбърква се добре. Разделете между 4 намазани с масло тавички за огретен, поръсете с останалото сирене и се пече, докато заври и се получи коричка отгоре, около 20 минути. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта