Регистрация

Тортелини с грах и прошуто

Автор:
Генчев
|
Дата:
17 Feb
|
Видяна:
868
Оцени рецептата

425 г тортелини

1 1/2 ч бита сметана

1 щипка индийско орехче - прясно настъргано

6 с.л. настърган пармезан

3/4 ч замразен грах, леко размразен

40 г прошуто

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Сварете тортелините в голяма тенджера с вряща подсолена вода, докато поомекнат, като се разбърква от време на време. Отцеждат се внимателно. Междувременно сложете сметаната да заври в голяма тенджера. Намалете огъня. Добавете индийското орехче и оставете да къкри, докато леко се сгъсти, около 8 минути. Върнете тортелините в съда. Добавете топлата сметана, пармезана, граха и прошутото. Оставете да къкри на слаб огън, докато тортелините омекнат и сосът се сгъсти, като се разбърква от време на време, за около 4 минути. Поръсете със сол и пипер. Разделете в четири топли купички и сервирайте.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта