Регистрация

Тортелини със сос от сушени манатарки

Автор:
violeta
|
Дата:
28 Dec
|
Видяна:
1051
Оцени рецептата

30 г сушени манатарки или полски гъби, накиснати във вода за през нощта

2 чаши топла вода

1 чаена лъжичка зехтин

115 г смесени диви и домашни гъби – почистени и нарязани на тънки филийки

2 чаши пилешки бульон

1 чаша тортелини - пълнени с манатарки или обикновено сирене

Сол и прясно смлян черен пипер

Ситно нарязан див лук за украса

 

Отцедете накиснатите гъби и ги изплакнете, за да отстраните пясъка и ги нарежете. Прецедете течността от накисването и заделете за по-късно. Загрейте зехтина в тенджера. Когато се сгорещи, добавете нарязаните гъби и запържете леко в продължение на няколко секунди. Добавете пресните гъби, покрийте с капак и варете на много слаб огън, докато гъбите омекнат (ако започнат да залепват за дъното на съда, добавете няколко супени лъжици от течността от накисването). Добавете заделената течност и бульона и оставете да къкри, добавете тортелините и варете, непокрито, в продължение на 5 минути или докато омекнат. Подправете на вкус със сол и черен пипер и разпределете на порции; гарнирайте с див лук.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта