Регистрация

Телешко с чили-царевичен сос

Автор:
трайкова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
827
Оцени рецептата

1 средна глава лук, отрязан отгоре и отдолу

1 червена чушка, отрязана отгоре и отдолу

1 зелена чушка, отрязана отгоре и отдолу

Зърната на 2 кочана царевица

2 с.л. олио или повече

340 г говеждо, нарязано на кубчета от по 2.5 см

1 с.л. чесън, ситно нарязан

2 1/2 с.л. чили на прах

щипка червен пипер

щипка черен пипер

1/2 ч вермут, сух или 1/2 ч вино, бяло, сухо

4 ч телешки бульон

3 ч сметана

 

Нарежете ситно лука и чушките и заделете. Отделете зърната царевица от кочаните, смесете със зеленчуците и заделете кочаните. В голяма тенджера сгорещете 2 супени лъжици олио и добавете кубчетата месо. Разбърквайте на висока температура, като разклащате тенджерата, докато месото е добре запечено (около 7 минути.) Добавете нарязаните ситно зеленчуци и гответе като разбърквате 4 до 5 минути. Добавете чесъна към сместа и гответе като разбърквате 2 минути. Добавете чилито на прах, червения и черния пипер и се разбърква в продължение на 2 минути. Добавете вермута и гответе в продължение на 2 минути. Добавете бульона и кочаните и оставете сместа да заври, като се разбърква.Обирайте мазнините от повърхността често, докато бульонът се редуцира до консистенцията на сироп (20 или повече минути.) Добавете сметаната и продължете да варите, като обирате, докато течността се редуцира и покрива гърба на лъжица (около 8 минути или по-дълго). Прецедете половината от сместа в чиста тенджера, добавете сместа с царевицата и зеленчуците и варете в продължение на 2 минути, заделете. Поднесете с месото.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта