Регистрация

Телешки хапки с чушки и сос

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
01 Nov
|
Видяна:
1017
Оцени рецептата

Необходими продукти:

500 г телешко

1 глава лук

2 с.л. олио

3 чушки

1 люто чушле по желание

3 с.л. соев сос

3 с.л. чрвено вино

20 г масло

1 с.л. кафява захар

сока на 1/2 лимон

1 с.л. мед

сусам и магданоз по желание за поръсване

Начин на приготвяне:

Направете си заготовки като нарежете на лентички телешкото, лука и чушките. Сгорещете 1 с.л. олио и добавете в него 10 г масло. После на силен огън за 3 минути запържете месцата и ги извадете в отделна чиния. На тяхно място загрейте и другата лъжица олио и запържете лука. Добавете чушките и гответе още 3 минути. Намалете огъня на умерен.

Върнете месото, залейте със соевия сос и виното и оставете да покъкри до редуциране. Добавете маслото и захарта и гответе няколко минути. Залейте с меда и щом се разтопи, покапете лимоновия сок. Би трябвало ястието да е готово. Проверете едно от месцата дали е сготвено. Поръсете със сусам и наситнен магданоз. Разбъркайте и поднесете.

 





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта