Регистрация

Телешки стек

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
708
Оцени рецептата

5 1/2 ч.л. чесън на прах

1 1/2 чаени лъжички сушен босилек - счукан

5 1/2 ч.л. сух риган - счукан

1/2 чаена лъжичка сол

1/8 ч.л. черен пипер

1 кг телешки пържоли от гърди

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица пресен лимонов сок

2 супени лъжици натрошено сирене фета

1 супена лъжица нарязани маслини Каламата или зрели маслини

 

Комбинирайте първите 5 съставки; втрийте от всички страни на пържолите. Налейте зехтин в голям тиган, оставете на умерен огън, докато се сгорещи. Добавете пържолите и гответе 10 до 14 минути или до желаната степен на сготвяне, като обърнете веднъж. Поръсете с лимонов сок, след това покрийте със сирене и маслини.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта