Регистрация

Тайландски хрупкави спагети

Автор:
ivanova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

2 връзки оризови китайски спагети, около 226 г

олио за пържене

1 глава лук, нарязан ситно

5 скилидки чесън ситно нарязани

225 г свинско филе, нарязано на ленти с дължина 2,5 см

1 бр. цели пилешки гърди, обезкостени, нарязани на ленти с дължина 2,5 см

6 сушени китайски гъби (шийтаке), накиснати и фино нарязани

2 малки пресни люти чушки, ситно нарязани

3 с.л. соев сос

Сокът на 2 лайма

2 с.л. оризов оцет

4 - 5 супени лъжици кафява захар

3 с.л. рибен сос

3 с.л. малки скариди, сварени или сурови

4 яйца, разбити

Шепа соеви кълнове

6 стръка зелен лук, ситно нарязан

4 с.л. магданоз, нарязан

2 стръка зелен лук, нарязан за украса

 

Сгорещете масло и запържете спагетите, докато се раздуят. Обърнете за няколко секунди. Отцедете. Излейте мазнината, като оставите 6 супени лъжици в тигана. Запържете лука и чесъна леко. Добавете свинското и запържете. Добавете пилешкото и се запържва, докато побелее. Поставете гъбите и лютите чушки и намалете огъня. В купа смесете соевия сос, лимоновия сок, оцета, захарта и рибения сос. Добавете в тигана и оставете да къкри, докато течността се редуцира наполовина и започне да се превръща в сироп. Добавете скаридите и варете в продължение на 1 минута. Избутайте съдържанието на тигана към стените и изсипете разбитите яйца в центъра на съда. Оставете да се стегнат леко и след това се разбърква всичко и се добавят соевите кълнове и отцедените спагети. Разбъркайте леко, така че да се смесят съставките и след това оставете да се сгорещи добре. Прехвърлете в линия за сервиране и гарнирайте с магданоз и зелен лук.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта