Тайландски хрупкави спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 връзки оризови китайски спагети, около 226 г
олио за пържене
1 глава лук, нарязан ситно
5 скилидки чесън ситно нарязани
225 г свинско филе, нарязано на ленти с дължина 2,5 см
1 бр. цели пилешки гърди, обезкостени, нарязани на ленти с дължина 2,5 см
6 сушени китайски гъби (шийтаке), накиснати и фино нарязани
2 малки пресни люти чушки, ситно нарязани
3 с.л. соев сос
Сокът на 2 лайма
2 с.л. оризов оцет
4 - 5 супени лъжици кафява захар
3 с.л. рибен сос
3 с.л. малки скариди, сварени или сурови
4 яйца, разбити
Шепа соеви кълнове
6 стръка зелен лук, ситно нарязан
4 с.л. магданоз, нарязан
2 стръка зелен лук, нарязан за украса
Сгорещете масло и запържете спагетите, докато се раздуят. Обърнете за няколко секунди. Отцедете. Излейте мазнината, като оставите 6 супени лъжици в тигана. Запържете лука и чесъна леко. Добавете свинското и запържете. Добавете пилешкото и се запържва, докато побелее. Поставете гъбите и лютите чушки и намалете огъня. В купа смесете соевия сос, лимоновия сок, оцета, захарта и рибения сос. Добавете в тигана и оставете да къкри, докато течността се редуцира наполовина и започне да се превръща в сироп. Добавете скаридите и варете в продължение на 1 минута. Избутайте съдържанието на тигана към стените и изсипете разбитите яйца в центъра на съда. Оставете да се стегнат леко и след това се разбърква всичко и се добавят соевите кълнове и отцедените спагети. Разбъркайте леко, така че да се смесят съставките и след това оставете да се сгорещи добре. Прехвърлете в линия за сервиране и гарнирайте с магданоз и зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ