Регистрация

Тайландски пържени спагети

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
467
Оцени рецептата

170 г талиятели, сварени и отцедени

4 с.л. растително масло

113 г скариди, обелени и почистени

1 бр. обезкостени пилешки гърди, половинки, без кожата, тънко нарязани

3 скилидки чесън, счукан

3 с.л. паста от ферментирал боб

3 с.л. доматено пюре

2 с.л. рибен сос

1 - 2 с.л. оцет

2 с.л. захар

3 яйца

2 с.л. нарязана консервирана ряпа, накисната в топла вода за 10 минути, отцедена (по желание)

1 с.л. малки сушени скариди (по желание)

Голяма щипка чили люспи

2 шепи соеви кълнове

2 - 4 супени лъжици пилешки бульон или вода, ако е необходимо

4 стръка зелен лук, почистен, нарязан за украса

2 с.л. едро нарязани печени фъстъци

Чили люспи

2 с.л. едро нарязан пресен кориандър

2 лайма, нарязани на резени

 

Сложете тиган на умерено-висок огън. Когато се сгорещи, добавете 2 супени лъжици олио. Добавете скаридите и пилешкото месо; запържете, докато скаридите почервенеят, а пилешкото стане бяло, около 30 секунди. Заделете. Сгорещете тигана на умерен огън. Добавете останалото масло и чесъна, запържете леко до кафяво (около 20 секунди). Увеличете котлона до умерено-висок. Добавете бобената паста, доматеното пюре, соса от риба, оцета и захарта и се разбърква, докато захарта се разтвори. Увеличете огъня до силен. Счупете 1 от яйцата в соса; разбийте 3 или 4 пъти. Оставете да се готви, докато яйцето леко стегне, но е все още течно, за 20 секунди. Повторете с второто и третото яйце. Добавете и репичките, сушените скариди (по желание), чили люспите, спагетите и една шепа соеви кълнове в горещия тиган. Разбъркайте за около 3 или 4 минути. Добавете пилешкия бульон, по 2 супени лъжици наведнъж, зеления лук и заделената смес със скариди и пилешко; разбъркайте в продължение на 30 секунди, докато се сгорещи всичко. Поднесете в чиния, поръсено с нарязани фъстъци, чили люспи на вкус и пресни листа кориандър.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта