Тайландски пържени спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г талиятели, сварени и отцедени
4 с.л. растително масло
113 г скариди, обелени и почистени
1 бр. обезкостени пилешки гърди, половинки, без кожата, тънко нарязани
3 скилидки чесън, счукан
3 с.л. паста от ферментирал боб
3 с.л. доматено пюре
2 с.л. рибен сос
1 - 2 с.л. оцет
2 с.л. захар
3 яйца
2 с.л. нарязана консервирана ряпа, накисната в топла вода за 10 минути, отцедена (по желание)
1 с.л. малки сушени скариди (по желание)
Голяма щипка чили люспи
2 шепи соеви кълнове
2 - 4 супени лъжици пилешки бульон или вода, ако е необходимо
4 стръка зелен лук, почистен, нарязан за украса
2 с.л. едро нарязани печени фъстъци
Чили люспи
2 с.л. едро нарязан пресен кориандър
2 лайма, нарязани на резени
Сложете тиган на умерено-висок огън. Когато се сгорещи, добавете 2 супени лъжици олио. Добавете скаридите и пилешкото месо; запържете, докато скаридите почервенеят, а пилешкото стане бяло, около 30 секунди. Заделете. Сгорещете тигана на умерен огън. Добавете останалото масло и чесъна, запържете леко до кафяво (около 20 секунди). Увеличете котлона до умерено-висок. Добавете бобената паста, доматеното пюре, соса от риба, оцета и захарта и се разбърква, докато захарта се разтвори. Увеличете огъня до силен. Счупете 1 от яйцата в соса; разбийте 3 или 4 пъти. Оставете да се готви, докато яйцето леко стегне, но е все още течно, за 20 секунди. Повторете с второто и третото яйце. Добавете и репичките, сушените скариди (по желание), чили люспите, спагетите и една шепа соеви кълнове в горещия тиган. Разбъркайте за около 3 или 4 минути. Добавете пилешкия бульон, по 2 супени лъжици наведнъж, зеления лук и заделената смес със скариди и пилешко; разбъркайте в продължение на 30 секунди, докато се сгорещи всичко. Поднесете в чиния, поръсено с нарязани фъстъци, чили люспи на вкус и пресни листа кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ