Регистрация

Тайландски пикантни спагети

Автор:
yordanka
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
679
Оцени рецептата

225 г тайландски оризови спагети

4 с.л. рибен сос

4 с.л. сок от лайм

4 с.л. доматено пюре

4 с.л. захар

1 с.л. едро смлян червен пипер

1/2 ч смлени фъстъци

1/2 ч зехтин

4 скилидки чесън, счукан

450 г пилешко, нарязано на малки кубчета

1 голямо парче тофу, нарязано едро

8 големи скариди

4 яйца, леко разбити

4 ч соеви кълнове

4 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 1 см

Смлени фъстъци за гарниране

Резени лимон

Резени краставица

Нарязан кориандър

 

Накиснете оризовите спагети в студена вода в продължение на два до три часа и се отцеждат точно преди готвене. Смесете рибения сос, лимоновия сок, доматеното пюре, захарта и червения пипер; заделете. Смелете фъстъците в кухненски робот. Подгответе останалите съставки. В голям тиган на силен огън, запържете чесъна в мазнината. Добавете пилешкото, тофуто и скаридите и запържете леко, докато леко покафенеят. Добавете яйцата и продължете да запържвате като се разбърква. Добавете отцедените спагети и сместа за соса, продължете да запържвате като се разбърква за около 3 минути. Добавете фъстъците, кълновете и лука и продължете да запържвате като се разбърква за още 2 минути. Поръсете с още смлени фъстъци. Сервирайте веднага с лимонови резени, краставица и кориандър.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта