Регистрация

Сьомга с фетучини

Автор:
marto
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
735
Оцени рецептата

170 г консерва сьомга

1 стрък зелен лук, нарязан на тънки филийки

1 с.л. олио

2 ч.л. царевично нишесте

1 ч пилешки бульон

1 с.л. дижонска горчица

1/3 ч пълномаслена сметана

1/4 ч пресен копър, нарязан

1 ч.л. лимонов сок

450 г фетучини, сварени според инструкциите на пакета

 

Отцедете сьомгата, изплакнете със студена вода и внимателно се отстраняват всички кости. Накъсайте наедро и заделете. Запържете зеления лук в мазнината, като разбърквате често. В малка купа, разбийте царевичното нишесте и две супени лъжици пилешки бульон, до гладкост. Смесете с горчицата и останалия бульон. Изсипва се в тигана със зелени ялук, като се разбърква непрекъснато, докато сместа сгъсти. Добавете сметаната, копъра, лимоновия сок и сьомгата. Загрейте хубаво. В купа за сервиране, залейте топлата паста със соса. Разбъркайте отново добре и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта