Регистрация

Сусамови оризови спагети

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
675
Оцени рецептата

115 г оризови спагети

Гореща вода

1 1/2 с.л. сусамово олио

1 ч.л. чили олио или

едросмлян червен пипер (на вкус)

3 стръка зелен лук, нарязан фино

1/2 червена чушка, без семената, нарязана на тънки като хартия снопчета

1 ч соеви кълнове

1/4 ч пресен кориандър, нарязан

Сол на вкус

 

1. Сложете спагетите в купа и покрийте с гореща вода. Накиснете до омекване, около 10 минути и отцедете.

2. Загрейте двата вида олио в уок или тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете спагетите, разбърква се добре и се готви 45 секунди. Добавете лука, чушката, кълновете, магданоза и солта; гответе и се разбърква около 30 секунди. Свалете от огъня и поднесете горещо или със стайна температура.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта