Спаначена лазаня
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. растително масло
225 г кори за лазаня
2 скилидки чесън, счукан
1 средна глава лук, наситнен
2 домата, нарязани
10 средно големи гъби, нарязани на парчета
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. босилек
1/2 ч.л. розмарин
2 с.л. прясно нарязан магданоз
450 г измит спанак
1 ч извара
1/2 ч настърган пармезан
226 г настъргана моцарела
Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 180С. Сгорещете маслото в голям тиган и запържете лука, чесъна, доматите и гъбите. Когато лукът стане прозрачен, се добавят зелените подправки. Накълцайте спанака и добавете в тигана и се разбърква, докато омекне. Оставете на слаб огън. Заделете 1/2 ч моцарела и в голяма купа смесете сирената. Изсипете зеленчуците в сиренето и разбъркайте старателно. Подредете корите лазаня, като редувате последователно със зеленчуците със сирене в тавичка за печене. Покрийте със заделената моцарела и печете в продължение на 30 минути. Оставете да престои в продължение на 5 - 10 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ