Спагети с риба тон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет (450 г) широки спагети
1 голяма консерва риба тон във вода
1 червена чушка - нарязана на ситни кубчета
1 голяма глава лук, нарязан на ситни кубчета
1 голям буркан печени чушки
5 средно големи стръка целина, нарязани ситно
1/2 ч галета
1 1/2 ч майонеза
1 кутия крем-супа от целина
мляко, същото количество като крем-супата
3/4 ч шери
1 пакет бланширани бадеми
1. Сварете спагетите до степен ал денте, изплакнете със студена вода, отцедете и смесете с малко зехтин. Покрийте и заделете .
2. Сотирайте лука, чушките и целината в зехтин за около 5 минути. Добавете печените чушки. Заделете.
3. В голям дълбок тиган смесете майонезата, супата от целина, млякото и шерито. Гответе за няколко минути, докато са добре смесени, след което добавете сотираните съставки.
4. Отцедете рибата, накъсайте и добавете в соса. Гответе още няколко минути, като разбърквате внимателно.
5. В голяма купа, смесете сварената паста със соса много добре.
6. Изсипете в йенска тенджера и поръсете с галета и бадеми. Добавете сол и пипер на вкус при поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ