Регистрация

Спагети с доматен сос и рикота

Автор:
Силвето
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
1628
Оцени рецептата

4 супени лъжици зехтин

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

3 скилидки чесън, счукан

340 г пресни гъби

800 г консерва белени домати, отцедени и едро нарязани

425 г обезмаслено сирене рикота

1/2 чаша магданоз - ситно нарязан

1/2 чаша пресни листа от босилек - нарязан ситно

Сол

Смлян черен пипер

450 г спагети

1/2 чаша прясно настърган пармезан

 

В голяма тенджера загрейте зехтина. Добавете лука и чесъна и задушете на слаб огън, докато омекнат, покрити. Избършете гъбите и почистете с влажна кърпа; нарежете на тънки филийки. Добавете гъбите в съда и се разбъркват непрекъснато, на силен огън, докато се покрият със зехтин, около 1 минута. Добавете доматите, оставете да заври и варете, непокрито, за още няколко минути. Добавете рикотата, магданоза, босилека и сол и черен пипер на вкус. Междувременно, сложете пет литра вода да заври в голяма покрита тенджера. Добавете 2 супени лъжици сол и всичките спагети наведнъж; разбъркайте добре. Оставя се да ври енергично за около 7 минути или докато пастата е ал денте. Изсипва се в гевгир и се разклаща енергично, за да се отцеди. Смесете с горещия сос и подправете на вкус със сол и черен пипер. Сервирайте с пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта