Спагети с доматен сос и рикота
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 супени лъжици зехтин
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, счукан
340 г пресни гъби
800 г консерва белени домати, отцедени и едро нарязани
425 г обезмаслено сирене рикота
1/2 чаша магданоз - ситно нарязан
1/2 чаша пресни листа от босилек - нарязан ситно
Сол
Смлян черен пипер
450 г спагети
1/2 чаша прясно настърган пармезан
В голяма тенджера загрейте зехтина. Добавете лука и чесъна и задушете на слаб огън, докато омекнат, покрити. Избършете гъбите и почистете с влажна кърпа; нарежете на тънки филийки. Добавете гъбите в съда и се разбъркват непрекъснато, на силен огън, докато се покрият със зехтин, около 1 минута. Добавете доматите, оставете да заври и варете, непокрито, за още няколко минути. Добавете рикотата, магданоза, босилека и сол и черен пипер на вкус. Междувременно, сложете пет литра вода да заври в голяма покрита тенджера. Добавете 2 супени лъжици сол и всичките спагети наведнъж; разбъркайте добре. Оставя се да ври енергично за около 7 минути или докато пастата е ал денте. Изсипва се в гевгир и се разклаща енергично, за да се отцеди. Смесете с горещия сос и подправете на вкус със сол и черен пипер. Сервирайте с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ