Спагети с бяло вино и панчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг пресни домати - едро нарязани
1 с.л. зехтин
450 г панчета, нарязана на кубчета
1 ч нарязан лук
1 ч бяло вино
2 1/2 с.л. смлени пресни люти чушки - без семената
1 ч.л. едро смлян червен пипер
1/2 ч нарязани пресни листа босилек - плюс 4 стръкчета
1 1/2 ч ситно настърган кашкавал
1 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
3/4 с.л. спагети
В тенджера, сгорещете доматите на умерен огън, докато пуснат сок, около 5 минути. Прекарайте доматите през мелница и пюрирайте. Заделете. Избършете тенджерата и сложете отново на умерен огън. Добавете зехтина и панчетата и варете, като се разбърква за около 15 минути или докато панчетата е хрупкава. Извадете с решетъчна лъжица и заделете. Излейте цялата мазнина без около 2 супени лъжици от съда. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, до златисто, за около 5 минути. Добавете виното и оставете да се редуцира с 3/4. Добавете заделените домати, лютите чушки и червения пипер. Оставете да къкри леко в продължение на 30 минути, като периодично се разбърква с дървена лъжица. Добавете заделената панчета, босилека и 3/4 от кашкавала. Поръсете със сол и пипер. Оставете да къкри за още 15 минути, като се разбърква от време на време. Сложете вода в голяма тенджера да заври с 1 с.л. сол. Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете и разбъркайте със соса. Изсипете в затоплена чиния за сервиране и поръсете с останалия кашкавал. Украсете със стръкчета босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ