Регистрация

Спагети с бяло вино и панчета

Автор:
яна маринова
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
948
Оцени рецептата

1,3 кг пресни домати - едро нарязани

1 с.л. зехтин

450 г панчета, нарязана на кубчета

1 ч нарязан лук

1 ч бяло вино

2 1/2 с.л. смлени пресни люти чушки - без семената

1 ч.л. едро смлян червен пипер

1/2 ч нарязани пресни листа босилек - плюс 4 стръкчета

1 1/2 ч ситно настърган кашкавал

1 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

3/4 с.л. спагети

 

В тенджера, сгорещете доматите на умерен огън, докато пуснат сок, около 5 минути. Прекарайте доматите през мелница и пюрирайте. Заделете. Избършете тенджерата и сложете отново на умерен огън. Добавете зехтина и панчетата и варете, като се разбърква за около 15 минути или докато панчетата е хрупкава. Извадете с решетъчна лъжица и заделете. Излейте цялата мазнина без около 2 супени лъжици от съда. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, до златисто, за около 5 минути. Добавете виното и оставете да се редуцира с 3/4. Добавете заделените домати, лютите чушки и червения пипер. Оставете да къкри леко в продължение на 30 минути, като периодично се разбърква с дървена лъжица. Добавете заделената панчета, босилека и 3/4 от кашкавала. Поръсете със сол и пипер. Оставете да къкри за още 15 минути, като се разбърква от време на време. Сложете вода в голяма тенджера да заври с 1 с.л. сол. Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете и разбъркайте със соса. Изсипете в затоплена чиния за сервиране и поръсете с останалия кашкавал. Украсете със стръкчета босилек.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта