Регистрация

Спагети ала Карбонара

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
953
Оцени рецептата

225 г панчета или бекон

2 с.л. зехтин

1 с.л. масло

4 скилидки чесън, обелен и леко счукан

1/4 ч бяло сухо вино

сол

225 г тънки спагети

3 яйца

1/4 ч настърган кашкавал

1/2 ч настърган пармезан

Черен пипер, прясно смлян

2 с.л. магданоз, нарязан фино

 

Нарежете панчетата или бекона на тънки ивици. Поставете зехтина, маслото и счукания чесън в малка тенджера или тиган и включете огъня до умерено висок. Когато чесънът стане с отчетлив златист цвят, го извадете и изхвърлете. Поставете панчетата или бекона в тигана и запържете леко, докато започне да става хрупкаво в краищата. Добавете виното и оставете да се редуцира за една-две минути, след това изключете котлона. В голяма тенджера, сложете около 4-5 литра вода да заври. Добавят се около 2-3 с.л. сол и когато на водата заври отново, поставете спагетите. Счупете три яйца в купата, в която ще сервирате спагетите. Разбийте ги леко, след това те се смесват в настърганите кашкавал и сирене и щедро количество смлян черен пипер, както и магданоз. Когато спагетите се сварят до степен ал денте, се отцеждат и се поставят в купат за сервиране, в която е сместа с яйце и сирене. Бързо се разбърква много добре, докато се покрият напълно. Претоплете панчетата или бекона бързо на силен огън, след това изсипете цялото съдържание на съда върху спагетите. Разбъркайте отново добре и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта