Спагети ала Карбонара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г панчета или бекон
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
4 скилидки чесън, обелен и леко счукан
1/4 ч бяло сухо вино
сол
225 г тънки спагети
3 яйца
1/4 ч настърган кашкавал
1/2 ч настърган пармезан
Черен пипер, прясно смлян
2 с.л. магданоз, нарязан фино
Нарежете панчетата или бекона на тънки ивици. Поставете зехтина, маслото и счукания чесън в малка тенджера или тиган и включете огъня до умерено висок. Когато чесънът стане с отчетлив златист цвят, го извадете и изхвърлете. Поставете панчетата или бекона в тигана и запържете леко, докато започне да става хрупкаво в краищата. Добавете виното и оставете да се редуцира за една-две минути, след това изключете котлона. В голяма тенджера, сложете около 4-5 литра вода да заври. Добавят се около 2-3 с.л. сол и когато на водата заври отново, поставете спагетите. Счупете три яйца в купата, в която ще сервирате спагетите. Разбийте ги леко, след това те се смесват в настърганите кашкавал и сирене и щедро количество смлян черен пипер, както и магданоз. Когато спагетите се сварят до степен ал денте, се отцеждат и се поставят в купат за сервиране, в която е сместа с яйце и сирене. Бързо се разбърква много добре, докато се покрият напълно. Претоплете панчетата или бекона бързо на силен огън, след това изсипете цялото съдържание на съда върху спагетите. Разбъркайте отново добре и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ