Регистрация

Сочен пай с пуешко

Автор:
любомира
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

1 пакет картофи, нарязани на филийки, сварени

285 мл чили сос

1 с.л. италиански подправки

450 г нетлъсто пуешко, смляно на кайма

1/4 ч нарязан лук

1/2 ч галета

1 скилидка чесън, счукан

1 консерва нарязани гъби, отцедени (280 г)

2 с.л. настърган пармезан

 

Смесете чили соса и италианските подправки в купа. Разделете сместа наполовина. В голяма купа смесете 1/2 от чили соса с пуешкото, лука, галетата и чесъна; разбъркайте добре. Натиснете сместа с месото равномерно върху дъното и нагоре по стените на 23 см тавичка за пай. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 15 минути. Добавете гъбите и пармезана при сварените картофи. Напълнете месния блат с картофената смес. Пече се 10 минути или докато се сгорещи. Сложете под грила, за да изпечете картофите до златисто. Сгорещете останалата половина чили сос и изсипете върху отделните порции.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта