Регистрация

Сос маринара

Автор:
irina
|
Дата:
14 Feb
|
Видяна:
837
Оцени рецептата

1/2 ч зехтин

3 глави лук, нарязан на тънки филийки

2 стръка целина, нарязани фино

1 ч.л. риган

1 ч.л. босилек

1 ч.л. мащерка

8 големи домата, задушени и нарязани на четвъртинки

Сол и черен пипер

1 щипка захар

1/2 ч доматено пюре

114 г пресни гъби, нарязани на тънки филийки

1/3 ч сухо бяло вино

 

Сгорещете зехтина в голям тиган. Запържете лука внимателно, докато омекне и стане прозрачен, за около 10 минути. Добавете целината и билките; гответе 5 минути. Добавете доматите. При разбъркване се добавят солта, черният пипер, захарта и доматеното пюре. Оставете да заври и се разбърква. Оставете да къкри за 35 минути, като се разбърква от време на време. Добавете гъбите и бялото вино. Продължете да готвите, докато сосът се сгъсти, около 15-20 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта