Регистрация

Сос за паста с прошуто и грах

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
14 Feb
|
Видяна:
926
Оцени рецептата

1 ч сметана

6 сушени домата

1 с.л. зехтин

1 лук шалот, нарязан

60 г прошуто, наситнено

1 ч зелен фасул, пресен или замразен

Сол и бял пипер на вкус

225 г паста пене

Настъргано овче сирене

 

Поставете сметаната в малка тенджера и варете, докато се сгъсти и се редуцира с 1/3, около 10 минути. Накиснете сушените домати във вряща вода за 2 минути или докато омекнат. Нарежете ги. В тиган, загрейте зехтина и запържете леко лука за 1 минута. Добавете прошутото и гответе още 1 минути. Добавете сметаната, сушените на слънце домати и граха; гответе 2 минути. Поръсете със сол и пипер. Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете я и върнете в съда. Добавете соса и чаша сирене. Гответе на слаб огън, до пълна готовност на пастата. Изсипете в топли купички и поръсете леко със сирене.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта