Регистрация

Сладолед с вишнев сос

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
14 Jan
|
Видяна:
1098
Оцени рецептата

280 г вишни; без костилка (заделете костилките)

3/4 ч захар

1/2 лимон

1 шушулка ванилия

4 яйца; само жълтъците

2 ч мляко

 

Вържете костилките в парче тензух. Сложете вишните в тенджера и добавете половината от захарта, костилките, кората и сока от лимона, ванилията и достатъчно вода, така че да покрие едва плодовете. Оставете да къкри за 30 минути. Оставете настрана да се охлади. Изхвърлете костилките. Прокарайте соса през сито в купа. На водна баня, разбийте жълтъците с останалата захар, докато сместа образува конци. Добавете млякото. Поставете над вряща вода и се вари, без да кипи, докато кремът се сгъсти достатъчно, за да покрие лъжица. Махнете от огъня и оставете настрана да изстине. Замразете сместа в машина за сладолед. Прехвърлете сладоледа в купа за сервиране. Изсипете вишневия сос отгоре и сервирайте.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта