Скариди в шампанско сос с паста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч нарязани гъби
1 с.л. зехтин
450 г средно големи скариди, небелени
1 1/2 ч шампанско
1/4 ч.л. сол
2 с.л. нарязан див лук
2 малки домата, нарязани на кубчета
1 ч сметана
450 г спагети
3 с.л. нарязан магданоз
Задушете гъбите в тенджера в сгорещения зехтин над средно-висока температура. Гответе само колкото гъбите да пуснат течността си и оставете да се изпари. Извадете и оставете настрана. В същата тенджера, смесете скаридите, шампанското и солта. Сгорещете на силен огън. Оставете да заври. Веднага извадете скаридите с решетъчна лъжица. Заделете. Добавете нарязаните лук и домати за течността от готвенето. Оставя се да ври на силен огън, докато течността се редуцира до около 1/2 чаша, около 8 минути. Когато течността се редуцира, добавете 3/4 чаша сметана и се вари 1 до 2 минути, докато леко се сгъсти. Добавете скаридите и гъбите в соса и варете, само докато се сгорещят. Опитайте подправките и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Сварете спагетите според указанията върху опаковката. Отцедете и върнете в съда. Покрийте с останалата сметана и магданоза. Сложете в 4 чинии за сервиране. Полейте със соса и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ