Скалопини с паста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч вода
2 с.л. шалот, нарязан на филийки
1/2 ч естрагон, нарязан
1 щипка бял пипер
1 щипка индийско орехче
1 връзка аспержи
1/4 ч сухо бяло вино
1 с.л. дижонска горчица
2 с.л. крема сирене, без мазнини
1 ч.л. сок от лайм
450 г лингуини
12 големи морски миди, цели
2 с.л. див лук, нарязан
Смесете водата, шалота, естрагона, черния пипер и индийското орехче в тенджера. Оставете да заври на умерен огън. Добавете стъблата на аспержите. Гответе 2 минути. Добавете върховете на аспержите и виното, гответе, докато омекнат. Извадете върховете аспержи, нарежете ги на малки кръгчета и заделете. В кухненски робот, смесете съдържанието на тенджерата с горчицата, сметаната, сиренето и лимоновия сок. Пюрирайте до гладкост. Прецежда се през тензух или метална цедка. Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете добре и върнете в съда. Добавете мидите (нарязани на третинки) и оставете да къкри на умерен огън 30-45 секунди. Добавете пастата и заделените аспержи в соса. Разбъркайте леко. Гарнира се с нарязан див лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ