Свинско с чесново-сусамен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 - 10 чаши вода
680 г обезкостен свински бут или филе
2 стръка зелен лук, счукан
1 ч.л. пресен джинджифил, счукан
2 скилидки чесън, счукан
1/4 ч оризово вино или сухо шери
пресни стръкове кориандър за украса
За чесново-сусамения сос:
1 ч.л. фино смлян чесън (около 2 малки скилидки)
1/2 ч.л. прясно смлян джинджифил
1 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. светъл соев сос
1/2 ч.л. лют зехтин или на вкус
1 ч.л. сусамено олио
1 1/2 ч.л. захар
2 ч.л. оризов оцет
2 с.л. наситнен пресен кориандър или зелен лук
Сложете водата да заври в голяма тенджера, след което добавете свинското, зеления лук, джинджифила, чесъна и виното. Оставете да заври отново. Отстранявайте пяната, която излиза на повърхността. Покрийте, намалете огъня до слаб и оставете да къкри за 45 минути. Когато месото е готово, напълнете наполовина голяма тенджера със студена вода и кубчета лед. Извадете месото от тенджерата и веднага го потопете в ледената вода, оставете за 20 минути, докато се втвърди хубаво. Извадете свинското, подсушете, покрийте и се съхранява в хладилник, докато се охлади хубаво, най-малко 2 - 3 часа или за през нощта.
На чесновия сос:
Смесете всички съставки.
За поднасяне:
Нарежете напречно месото на много тънки филийки (не по-дебели от 0,3 см) и подредете в кръг в чиния. Сервирайте соса отстрани или поръсете с него свинското. Украсете с пресни листа кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ