Регистрация

Свинско с пикантни зеленчуци

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
867
Оцени рецептата

225 г свински бут

5 големи сушени черни китайски гъби

2 малки сушени червени люти чушлета, наситнени

2 големи скилидки чесън, счукан

2 ч.л. пресен корен джинджифил - настърган

1 малка сладка чушка, нарязана на кубчета, без семената

1/4 ч бамбукови кълнове

1 голям морков

1 кубче тофу

1/3 ч от течността на гъбите

1 с.л. светъл соев сос

1 щипка захар

1 ч.л. сол

2 с.л. фъстъчено олио

Царевично нишесте, разтворено с малко вода на паста

 

В тенджера, покрийте свинското с вода, оставете да заври и оставете да къкри за 30 минути. Охладете в бульона. Измийте и накиснете черните гъби в топла вода за 1 час. Отцедете и заделете течността. Отстранете стъблата и нарежете гъбите. Нарежете бамбука. Обелете моркова и го нарежете на колелца. Извадете месото и сварете морковите в бульона. Нарежете 2/3 от месото с големината на парчетата чушка. Заделете останалото месо за друго ястие. Прецедете течността от гъбите и смесете посоченото количество със соевия сос, захарта и солта. Отцедете и нарежете тофуто. За запържване: Сложете олиото в уока. Когато започне да пуши, запържете гъбите, чесъна и джинджифила за 1 минута. Добавете чушката, бамбуковите кълнове, морковите и месото и се запържва при разбъркване в продължение на 1 минута. Добавете тофуто и сместа с течността от гъбите; оставете да заври. На умерен огън, покрийте тигана и варете в продължение на 1-2 минути, докато чушката стане ярко зелена и хрупкава. Избутайте съставките в едната част на съда. Разбъркайте отново гъстата паста с царевично нишесте, след това я добавете при течността, докато се сгъсти и се готви за кратко, като се разбърква. Обединете с останалите съставки. Поднесете.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта