Регистрация

Свинско с копър и кимион

Автор:
Жана
|
Дата:
13 Jan
|
Видяна:
891
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

4 свински филета

1/2 чаша пилешки бульон

2 супени лъжици горчица, дижонска

1/4 чаша сметана за разбиване

2 чаена лъжичка ким

2 супена лъжица копър, пресен, нарязан

 

Загрейте зехтина на силен огън в голям тиган и добавете свинското месо. Запържете от всички страни на умерен огън, докато се получи светло златист цвят. Междувременно, смесете заедно бульона и горчицата. Когато свинското се зачерви, добавете тази смес в тигана. Гответе, покрито, за 5 минути. Свалете капака. Обърнете месото. Добавете сметаната и кима и се готви още десет минути. Извадете месото в чиния. Ако сосът е малко по-рядък, гответе, докато се получи желаната консистенция – трябва да покрива гърба на лъжица. Нарежете месото на филийки и подредете в чинии за сервиране. Добавете копъра в соса и изсипете върху нарязаното месо. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта