Регистрация

Свинско на тиган

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
15 Sep
|
Видяна:
710
Оцени рецептата

2 с.л. масло или маргарин

450 г свинско филе, нарязано на пържоли с дебелина 0,5 см

1 консерва пилешки бульон

2 с.л. сос Уорчестър

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

8 малки пресни картофа, нарязани на четвъртинки

1 ч гъби, нарязани на филийки

1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки

2 с.л. брашно

 

Разтопете маргарина в голям тиган на умерено-силен огън. Добавете парчетата свинско и гответе около 3-5 минути или до зачервяване и от двете страни. Извадете месото и оставете настрана. Заделете 1/4 ч пилешки бульон Добавете останалия пилешки бульон, соса Уорчестър, солта, черния пипер и картофите в тигана. Оставете да заври. Намалете огъня до слаб; покрийте и оставете да къкри 10 минути или до омекване на картофите. При разбъркване се добавят гъбите, лукът и свинското. Покрийте и оставете да къкри още 5 минути или до омекване на зеленчуците. В малка купа смесете брашното и запазената 1/4 чаша бульон; смесват се до гладкост. Постепенно прибавете месната смес. Гответе, като разбърквате на умерено-силен огън, докато сместа заври и се сгъсти.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта