Свинско на тиган
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло или маргарин
450 г свинско филе, нарязано на пържоли с дебелина 0,5 см
1 консерва пилешки бульон
2 с.л. сос Уорчестър
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
8 малки пресни картофа, нарязани на четвъртинки
1 ч гъби, нарязани на филийки
1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки
2 с.л. брашно
Разтопете маргарина в голям тиган на умерено-силен огън. Добавете парчетата свинско и гответе около 3-5 минути или до зачервяване и от двете страни. Извадете месото и оставете настрана. Заделете 1/4 ч пилешки бульон Добавете останалия пилешки бульон, соса Уорчестър, солта, черния пипер и картофите в тигана. Оставете да заври. Намалете огъня до слаб; покрийте и оставете да къкри 10 минути или до омекване на картофите. При разбъркване се добавят гъбите, лукът и свинското. Покрийте и оставете да къкри още 5 минути или до омекване на зеленчуците. В малка купа смесете брашното и запазената 1/4 чаша бульон; смесват се до гладкост. Постепенно прибавете месната смес. Гответе, като разбърквате на умерено-силен огън, докато сместа заври и се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ