Свински шишчета с ананас на скара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г обезкостена свинска плешка, нарязана на кубчета от по 5 см
3/4 ч фъстъчено масло
1/4 ч ябълков оцет
1 скилидка чесън, обелена / разполовена
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. италиански подправки, смесени
3 зелени чушки, средни, почистени от семената и нарязани на кубчета от по 5 см
1 консерва ананас на парчета (450 г)
1. Поставете свинското в неметална купа.
2. Смесете маслото, оцета, чесъна, солта и подправките много добре и изсипете върху месото. Покрива се с капак и се съхранява в хладилник за 4 или повече часа, за през нощта, ако е необходимо. Отцедете и заделете.
3. Набодете последователно кубчетата месо на метални шишове, като редувате с чушки и парчета ананас. Намажете с маринатата и сложете върху скарата или барбекюто, колкото е възможно по-далече едно от друго. Печете месото, като мажете с маринатата от време на време и преобръщате често, за 30 до 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ