Регистрация

Свински хапки с лук и домати

Автор:
ivanka
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
1021
Оцени рецептата

Необходими продукти:

500 г свинско

1 лимон

4 скилидки чесън

сол, пипер и кимион

60 мл олио

4 домата

6 глави лук

2 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

Изсипете в купа олиото, добавете към него намачкания чесън, сол, пипер, кимион и сока на лимона. Разбъркайте. Месото нарежете на лентички. Добавете в сместа и оставет да се маринова между 1 час и 48 часа.

Когато дойде време за готвене, нарежете лука на полумесеци, а доматите рендосайте на едро ренде, като отстраните ципите. Отцедете месото бегло от маринатата, а нея си я запазете засега. Сгорещете тиган и запържете месото на силен огън, за да се запечати. След това го извадете в съд. Трябва да е полуготово. Пърженето му отнема около 5 минути при нормално крехко свинско, нарязано ма ленти с размер 2х8.

Гребнете 2-3 с.л. от мазнината на маринатата и ги сгорещете. Запържете вътре лука. Щом сане кафеникав, добавете доматите и захарта и гответе няколко минути докато водата от доматите поизври. После върнете месото в ястието. При нужда овкусете с още сол и пипер, а ако харесвате по-мазничка храна - добавете още 2-3 с.л. от маринатата. Гответе до пълна готовност на мръвките.

Преди поднасяне по желание поръсете с листенца магданоз. Сервирайте и хляб с ястието - има апетитен сос за топкане.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта