Регистрация

Свински сатай

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
659
Оцени рецептата

225 г обезкостено нетлъсто свинско

2 с.л. соев сос

2 с.л. гъст сос за месо

10 кайсии, сушени

1/4 ч фъстъчено масло

1/2 ч.л. сол

5 капки лют сос

 

Нарежете свинското на кубчета като за шишче и смесете със соевия сос и соса за пържоли. Покрийте и оставете в хладилник за няколко часа, като периодично се разбърква. Междувременно оставете кайсиите да къкрят в 3/4 вода ч продължение на 5 минути. Поставете кайсии и течността от варенето им в блендер или кухненски робот. Добавете фъстъченото масло, солта, черния пипер и лютия сос. Покрийте и пюрирайте до гладкост. Претоплете, когато сте готови да сервирате. Набодете маринованите кубчета свинско месо на шишчета. (Ако използвате дървени шишчета, ги накиснете във вода, два часа преди да се използват.) Намажете с останалата смес със соев сос. Изпечете върху горещи въглени или под грила в продължение на 6 до 8 минути, обръщайки често. Сервирайте с топлия кайсиево-фъстъчен сос за потапяне.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта