Регистрация

Свински пържоли с фъстъчено-джинджифилов сос

Автор:
Надежда
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
983
Оцени рецептата

2 с.л. олио за готвене

2 пържоли от свинско филе

1/4 ч пилешки бульон

1 с.л. фъстъчено масло

1 стрък зелен лук - нарязан тънко

1 ч.л. лимонов сок

1/4 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. смлян джинджифил

Горещи сварени оризови китайски спагети

2 с.л. нарязани фъстъци

 

Загрейте голям тиган на средно висока температура, прибавете олиото. Сложете пържолите в тигана и намалете котлона до умерен. Гответе в продължение на 7 минути. Обърнете пържолите. Гответе в продължение на 5-8 мин. или докато пържолите вече не са розови. Извадете пържолите от тигана и ги покрийте, за да стоят на топло. Отстранете мазнината в тигана. За соса, прибавете в същия тиган пилешкия бульон, фъстъченото масло, лука, лимоновия сок, чесъна на прах и джинджифила. Гответе на умерен огън около 30 секунди или докато леко се сгъсти. Сервирайте пържолите върху сварени спагети и сос отгоре. Поръсете с фъстъци.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта