Свински пържоли с манго и сметанов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г свинско филе, около 4 парчета
2 с.л. масло
3/4 ч глава лук, нарязан фино
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. къри на прах или на вкус
1 с.л. брашно
1 ч пилешки бульон
1 голямо узряло манго
1/2 ч сметана
1/2 ч.л. канела
1. Сгорещете маслото в тиган. Добавете пържолите и гответе на силен огън около 2-3 минути или докато покафенеят хубаво. Обърнете пържолите и гответе от другата страна за 2-3 минути. Извадете пържолите и оставете настрана.
2. Добавете лука и чесъна в тигана и гответе на умерен огън, като се разбърква, докато омекнат. Добавете кърито на прах и брашното и разбъркайте добре. Гответе, като разбърквате, за 2 мин. и след това постепенно прибавете бульона.
3. Върнете пържолите в тигана. Покрийте и варете леко около 25 минути.
4. Междувременно, обелете и нарежете мангото на филийки по дължина.
5. Добавете мангото в тигана и варете 3-4 минути или докато се сгорещи.
6. Прехвърлете пържолите и мангото в затоплена чиния за сервиране и дръжте на топло.
7. Увеличете котлона и кипнете течността в тигана, докато се редуцира до около половината. Добавете сметаната и канелата и разбъркайте добре. Оставете да заври отново.
8. Изсипете соса върху котлетите и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ